top of page
  • Foto van schrijverLukas

Hoeveel ruimte heb ik nodig om kippen te houden?

Bijgewerkt op: 29 apr. 2023

Het is mogelijk kippen op een vrij kleine oppervlakte te houden. Kippen zullen de ruimte die u ze kunt geven waarderen zolang ze maar op zoek kunnen naar iets om te kunnen eten.


Kippenhok Kippenhokken

Als u de kippen in de gehele tuin wilt laten rondscharrelen zullen ze meer dan voldoende ruimte hebben om gelukkig te zijn. Maar kippen kunnen ondeugend zijn en uw tuin overhoop halen. Om dit te voorkomen kunt u ze in een r


en houden. Reken minimaal één vierkante meter per kip, hoewel raden wij 3-4m2 per kip aan, neem je 5 kippen dan heb je dus +/-20m2 nodig. Hoe meer ruimte u voor uw kippen heeft, des te beter en hoe beter de eitjes smaken. Ook


hoe minder ruimte uw kippen hebben, des te groter de kans is op geruzie. Meer ruimte geeft kippen die worden gepest de ruimte om te ontsnappen en voorkomt dat ze in het nauw worden gedreven.Hebben kippen gras nodig?


Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt dit oplossen door de bodem van de ren te voorzien van houtsnippers of boomschors. Kippen zullen hier zeker genoegen mee nemen omdat ze ook hierin kunnen zoeken naar insecten.


Kippenhok, luxe kippenhok

241 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page