top of page
  • Foto van schrijverLukas

Een automatisch kippenluik: een must-have voor elke kippenliefhebber!

Bijgewerkt op: 1 mrt.

Op bezoek bij Arthur van "le potager d'Arthur"


Als je kippen hebt, weet je hoe belangrijk het is om ze een veilig en comfortabel kippenhok te bieden. Maar wist je dat je je kippenhok nog beter kunt maken met een automatisch kippenluik? Een automatisch kippenluik is een slimme uitvinding die het leven van jou en je kippen makkelijker en leuker maakt. In dit artikel leg ik je uit wat de voordelen zijn van een automatisch kippenluik en hoe het werkt. Lees snel verder en ontdek waarom een automatisch kippenluik een must-have is voor elke kippenliefhebber.


Voordelen van een automatisch kippenluik

Een automatisch kippenluik biedt verschillende voordelen voor jou en je kippen. Hier zijn de belangrijkste:


Geen vroeg gekraai

Kippen zijn vroege vogels. Ze staan graag op zodra de zon opkomt en beginnen dan meteen te scharrelen en te kakelen. Dat kan soms voor overlast zorgen, zeker als je buren hebt of als je zelf graag wat langer uitslaapt. Met een automatisch kippenluik hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Het kippenluik opent en sluit namelijk automatisch op de tijden die jij instelt. Zo kun je je kippen laten genieten van de buitenlucht zonder dat je zelf vroeg uit bed hoeft te komen. En als je kippen weer naar binnen willen, kunnen ze dat ook zelf doen. Zo heb je geen last meer van vroeg gekraai en kun je rustig doorslapen.


Bescherming tegen roofdieren zoals vossen

Een ander voordeel van een automatisch kippenluik is dat het je kippen beschermt tegen roofdieren zoals vossen, marters, ratten en roofvogels. Deze dieren kunnen je kippenhok binnendringen en je kippen doden of verwonden. Met een automatisch kippenluik voorkom je dat. Het kippenluik sluit namelijk automatisch zodra het donker wordt. Zo blijven je kippen veilig binnen in het kippenhok. Bovendien is het kippenluik voorzien van een stevig slot dat niet zomaar te openen is door ongewenste bezoekers. Zo kun je met een gerust hart je kippen alleen laten en hoef je niet bang te zijn dat ze ten prooi vallen aan roofdieren.


Hoe werkt een automatisch kippenluik?

Een automatisch kippenluik is een eenvoudig maar ingenieus systeem dat bestaat uit een deur, een motor, een sensor en een timer. De motor is verbonden met de deur en zorgt ervoor dat de deur open en dicht gaat. De sensor is een lichtgevoelige cel die de hoeveelheid licht meet. De timer is een klok die de tijden bepaalt waarop de deur open en dicht gaat.


Het automatische kippenluik werkt als volgt: je stelt de timer in op de tijden die jij wilt dat de deur open en dicht gaat. Bijvoorbeeld om 7 uur 's ochtends open en om 9 uur 's avonds dicht. De sensor meet de hoeveelheid licht en stuurt een signaal naar de motor als het tijd is om de deur te openen of te sluiten. De motor zet de deur dan in beweging en opent of sluit het kippenluik. Zo regelt het automatische kippenluik zelf wanneer je kippen naar buiten of naar binnen kunnen.


Review van ons kippenhok met automatische deur
Hoe een automatisch kippenluik kopen?

Ben je overtuigd van de voordelen van een automatisch kippenluik en wil je er een kopen voor je kippenhok? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen luxe kippenhokken met automatische kippenluiken van het merk Chickenguard Premium. Onze kippenhokken zijn gemaakt van duurzaam hout en hebben een ruim en mooi design. Onze automatische kippenluiken zijn voorzien van een krachtige motor, een betrouwbare sensor en een nauwkeurige timer.


Je kan het automatische kippenluik toevoegen aan je bestelling van een kippenhok door de optie "anti-vossenluikje" aan te vinken.


Bestel nu je kippenhok met automatisch kippenluik ben profiteer van onze scherpe prijzen, snelle levering en uitstekende service. Je kippen zullen je dankbaar zijn. Een automatisch kippenluik is immers een must-have voor elke kippenliefhebber. Bestel vandaag nog en geniet binnen enkele dagen al van je nieuwe kippenhok met automatisch kippenluik!


Heb je nog een vraag over een automatisch kippenluik?

Je kan ons 7/7 contacteren met al je vragen. We antwoorden zo snel mogelijk.


206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page